Om oss

Näshulta Brandkår är ett så kallat brandvärn. Vi är en förening som består av oss som är ideella brandmän. 

Ett brandvärn är en enklare form av brandkår som ska vara en trygghet för landsbyggden där hjälp kan vara långt bort. Därför åker vi inte bara på bränder utan av på andra larm där det är stor fara för liv. Det kan till exempel vara hjärtstopp, bilolyckor eller drunkningsolyckor.

Ett brandvärn är helt ideellt och vi kan få larm dygnet runt, alla dagar på året. När vi får larmet har vi en viss tid på oss att ta oss till brandstationen – till skillnad från en deltidsbrandkår där det alltid finns någon på stationen.

Näshulta Brandkår är verksamma i ett stort geografiskt område. Vi kan få larm ungefär från södra eskilstuna till nordliga Floda samt på östra sidan av Näshultasjön. Förutom det kan vi åka på större larm som extra stöd. Till exempel skogsbränderna i Dalarna och Västmanland. Där var vi så långt in i branden att vi fick lämna utrustning och evakuera för att klara livhanken.

Vill du veta mer eller engagera dig? Kontakta oss på knappen nedan!

Skogsbrandvärnet

Skogsbrandvärnet bildades 2019 efter 2018 års torra sommar.  På initiativ av Näshulta och Västermo  deltidskår.  Vi kontaktade ett antal som var villiga att ingå i skogsbrandvärnet. Det som krävdes var god fysik och skogsvana och att de kunde komma på några timmars varsel. Vi hade en liten utbildning på 5 timmar för att visa vad som det innebär att vara med i skogsbrandvärnet.

Målet är att värnet ska vara 15 stycken och vi har någon vakans.  Är du intresserad? Kontakta oss!